Arkiv

16. jun. 2014

Asparges Test Part 2

Efter at have haft asparges på hjernen den sidste måned, er der virklig kommet mange retter ud af denne dejlig grøntsag -


Dampede hvide asparges med Irmas Skagensalat
1 pers. 

1 bakke tynde hvide asparges
2 spsk. Irmas Skagensalat

Kog de hvide asparges 2-3 min. i let saltet vand med smør. 
Dryp dem af og server med kold skagensalat

Pyntet med rødsyre blomst og løvstikke.



Kogte vilde franske asparges med koldt smør
1 pers.

3 asparges
2 kugler koldt smør

Kog de vilde asparges 1 min i godt saltet vand tilsat smør.

Pynt retten med kolde smør kugler (Med hjælp fra en melon kugler)



Asparges suppe med brød croutons og vilde asparges hoveder
4 pers.

Enderne fra 3 bundter asparges
½ dl fløde
1 tsk. hvidvins eddike 
Smør
Salt og Peber

Sauter enderne i rigeligt smør.
Dæk enderne med vand og kog ind. Tilsæt en ny omgang vand og kog ind.
Rist brødstykkerne på en varm pande med lidt olivenolie.
Asparges enderne blendes og suppen sigtes.
Til sidst tilsættes fløde og hvidvins eddike, og smager den til med salt og peber.

Anret suppen med brød croutons og asparges hoveder.




Kogte asparges med mousseline sauce, kutterrejer og nye danske avola ærter
1 pers. (Hovedret)

5 store hvide asparges
2 spsk Irmas Hollandaise
1 spsk pisket fløde
100 g kutterrejer
1 pose nye danske avola ærter
Dild


Bælg ærterne.
Kog de hvide asparges 5-7 min afhængig af størrelsen, i let saltet vand med smør.
Pisk fløden stiv, og vend så Irmas Hollandaise i.

De hvide asparges anrettes med bælgede ærter, kutter rejser, mousseline og dild.
Tilsæt evt. lidt frisk citron saft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar