Arkiv

6. jan. 2016

Kålrabi

Jeg vil i dette indlæg slå et slag for vores ur gamle rod Kålrabi. Kålrabi har altid været en udskældt herre, og har i gamle tider været set som en fattigmands-spise.

Kålrabi siges også for at være nordens citron grundet det høje indhold af c-vitamin, og kom på bordet før kartoflens gennembrud i Danmark.

     Og så danser den også meget fint synes jeg ;)



For at kunne gå i dybden med denne rod lavede jeg en smags test på den rå og tilberedt.


Duft: Som hvidkål let bitter med en honningfuld sødme.

Smag: Sødmefuld nøddesmag fra første bid med en stærk bitter slut smag der dog ikke danner nogen eftersmag. 



Bagt

Duft: Sødlig med en parfumeret duft hen af trøffel.

Smag:Sødmefuld nøddesmag lidt hen af jordskokker. 


Udover C-vitamin er denne fantastiske rod rig på B-vitamin, calcium, kalium, fosfor, magnesium, folinsyre og masser af grove kostfibre.

Hvis der er  nogle af jer læsere derude der har nogle gode opskrifter med denne rod så kom gerne med dem :D

2 kommentarer:

  1. Hej Lisa,
    Min mor er englænder og jeg er derfor vokset op med det, som de spiser det i England.
    Du koger tern til de er møre. Og så laver du det til mos og tilsætter helt enkelt salt, GODT med peber og noget smør. Det kan man spise til alt, hele vinteren igennem;-).
    Christel

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej det lyder virkelig også lækkert må jeg helt sikkert også prøve en dag ;)

      Slet