Arkiv

19. jan. 2015

Foodtrends 2015 del 2


I dette blogindlæg vil jeg se nærmere på madtrenden "Det mellemøstlige køkken". 

Jeg arbejder pt i et supermarked på deltid og har ikke kunnet lade være med at lægge mærke til den forøget interesse i f.eks. friske granatæbler samt dadler i løbet af de sidste par år. 

I Irma hvor jeg arbejder har vi endda fået nye nemme produkter til at lave mellemøstlig mad som er perfekt til den travle hverdag -



Fik den af min mor i advents gave i julen. Må indrømme at jeg var skeptisk men her kan i se resultatet (og pssst... de smagte helt fantastiske kan varmt anbefales) -



Libanesisk Falafel 

Ingredienser
3 pers.

1 pose Falafel fra Al´fes
170 ml koldt vand

Fremgangsmåde

Følg anvisningen på pakken.

Salat

Ingrdienser
3 pers.

1 agurk
2 avokado
1 rød snackpeber
1 chili
1 lille rødløg
Olie og cirtonsaft

Fremgangsmåde

Skær alle ingredienserne ud og andret dem i en skål og drys oliven olie samt citronsaft over.

Dressing

Ingredienser
3 pers.

2 spsk. yoghurt 
1 lille håndfuld mynte
1/3 fed hvidløg
Oliven olie

Fremgangsmåde

Mynten samt hvidløget knuses i en morter. Yoghurten kommes i og oliven olien piskes i.


- Denne ret kan udgøre for den mellemøstlige typiske måltid kaldet meze. Meze udgør mange forskellige retter ligesom den spanske tapas.


En anden ret der er typisk i det mellemøstlige måltid meze er Tabbouleh -




Tabbouleh 

Ingredienser
3 - 4 pers.

250 ml bulgur
250 ml vand
2 forårsløg
1 agurk
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld mynte
1 stort rødløg
1 rød snackpeber
1 chili
Oliven olie og citron saft

Fremgangsmåde

Skyl bulguren grundig og kog dem efter anvisningen på pakken. Snit det hele fint og pres citronsaften over samt hæld olien over.  



Er selv fan af denne trend, måske man skulle holde en fest med temaet "Tusind og en nat" ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar