Arkiv

4. jan. 2015

Foodtrends 2015 del 1

Vil først og fremmest lige sige godt nytår til alle jer der læser med ;) Og med det sagt vil jeg her på bloggen bruge januar til at afprøve nogle af de nye mad trends der er blevet spået i 2015 -

"Ifølge Food&Wine bliver det nye indefor kål Rosenkål"Ingredienser
2 pers.

1 pose rosenkål

1 Chorizo pølse

Fremgangsmåde

Skær chorizo pølsen ud i små mundrette stykker. Find en god jernpande frem og sauter chorizo pølsen let, det gælder her om at stege dem så fedtet fra chorizo pølsen kommer ud og fedter panden til senere brug. Vask posen med rosenkål og pil de grimme blade af. Rosen kålen skæres i halve og sauteres på jernpanden med chorizo pølsen. Rosen kål skal være al dente og må ikke blive for bløde smag på dem undervejs så du kan smage udvikling og vide hvordan du bedst kan lide dem.

"Ifølge Food&Wine bliver det nye indefor det asiatiske køkken Ramen"Ramen er en kinesisk nudelsuppe som japanerne har taget til sig, og er nu den mest populære nudelsupper i landet. Grunden til at denne suppe nu er blevet spået til en trend i år har muligvis nok også noget at gøre med at flere og flere kokke får inspiration fra dette land. Her kan man f.eks. nævne Rene Redsepi fra Noma som i januar laver en pop-up i Tokyo.

Ingredienser
2 pers.

0,5 l Kyllinge fond
3 spsk. sojasovs
1/3 af en pakke nudler
1 spidskål
2 små revet hvidløg
1 spsk. revet ingefær
5 forårsløg
2 gulerøder
2 æg
2 kyllingbryster

Fremgangsmåde

Kog kyllingfonden op med den revet hvidløg og ingefær. Damp kyllingbrysterne let. Kog æggene til blødkogte eller smilende (4,5 - 5 min til m/l æg). Kog nudlerne al dente i ca. 2 min. Tilsæt spidskålen den kogene fond og skru ned til moderat varme. Hak grøntsagerne i mundrette stykker. Smag fonden til med sojasovs til sidst og anret.Ingen kommentarer:

Send en kommentar