Arkiv

3. dec. 2013

Irma julefrokost 2013

Dag 1
Kl. 20:00

Klargør stegen, masser krydderiblanding ind i svinet - lad den trække i 15-20, mariner med 1 l øl og sættes til sidst i køleskabet i ca. 2 døgn










Dag 3  

Kl. 14.30

Stegen tages ud, marinaden kommes i bunden af en bradepande og stegen ligges på en rist ved stuetemperatur i 3½ time.
!Husk bagepapir under risten så alt kraften nemt kan komme af.

Stegen sættes i ovnen og interval steges i 3½ time ved 100-150 grader.
!Husk væske i bunden så fedt og kraft ikke brænder fast

Vask og hak gulerødderne. Skræl og skær kartoflerne i lige små stykker.

Kartoflerne sættes over i god tid inden stegen er færdig og laves til sidst som grov mos.
!Husk ingen salt i kartoffelvandet!

Ligeledes tilberedes gulerødderne i en wok inden, og varmes derefter op på grill.

Stegen skal hvile en ½-1 time mens den hviler laves saucen og monteres med en opbagning af 50/50 smør og mel tilsæt fløde efter behag.

Sværene tages af til sidst og gives et skud grill sammen med gulerødderne.

Denne ret er som en ægte julemenu salt og fed derfor er det her vigtigt med en syrlig element som her blev en grov rødbede pickles.






Opskrift
20 pers.

Svinekam 4800 g

Kryderiblanding:
2 håndfuld salt1 spsk sennepsfrø1 spsk sorte peberkorn


2 1/4 poser forskellige farvede gulerødder stegt med rosmarin og Olivenolie

4-3½ kg kartofler til Kartoffelmos, samt ½ l fløde 175 g blødt smør 

Sauce: 
Kraft og marinade komme op i en gryde og fedtet fjernes med en sovse ske. Saucen reduceres og monteres med en opbagning og der tilsættes fløde efter behov.

Glacering til den ene steg:
2 x 75 cl øl 
200 g mørk muskovado sukker


Garniture (tilbehør):
Syltede rødbede pickles 

Sylte garni:
2 runde rødbeder skåret tyndt på mandolinen
1 stort rødløg Skæret i tynde både
1 stort æble i tern

Syltelage:
½ l æblecider eddike
400 g sukker
1 dl balsamico
1 tsk nelliker

Kog syltelagen op og lad simre i 15-20 min
Skold et stort sylteglas kom rødbederne samt rødløget ned som det første og hæld den varme lagde på og tilsæt til sidst et ny hakket æble.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar