Bread & Butter Pudding
- Kilde "FAVORITTER DESSERTER", Parragon Books Ltd. s. 10-11
Ingredienser (4-6 pers.)
- 85 g smør, blødgjort
- 6 skiver tykt, hvidt brød
- 50 g. blandede tørrede frugter (jeg brugte soltørrede figener samt sultan rosiner)
- 3 store æg
- 3 dl mælk
- 1 ½ dl piskefløde
- 50 g sukker
- muskatnød, til rivning
- 1 spsk rørsukker (jeg brugte bare almindelig sukker til at toppe den med)
Tilberedning
- Anvend en smule af smøret til at smøre et ovnfast fad på 20-25 cm og anvend resten til at smøre brødskiverne med. Skær brødet i kvarter og læg dem, så de overlapper hinanden halvt i fadet.
- Drys halvdelen af de tørred frugter over brødet (I opskriften fra bogen var der også 25 g sukat i men det udelod jeg), dæk dem med resten af brødskiverne, og drys resten af de tørrede frugter over.
- Pisk æggene sammen i en skål, og pisk derefter mælk, fløde og sukker i. Hæld dette over puddingen og lad den trække i 15 min, så brødet opsuger noget af æggeblandingen.. Pres de tørrede frugter ned, så de ikke bliver brændt. Riv muskatnød over puddingen efter smag, og drys sukker på.
- Anbring puddingen på en bageplade og bag den øverst i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30-40 min, eller til den er fast og gylden.
- Serveres varm med piskefløde til at hælde over.
Jeg udelod piskefløden og serveret min ynglings the fra Irma
Irmas udvalgte "Earl Grey The - med jasminblomster"
Ingen kommentarer:
Send en kommentar