Arkiv

17. jan. 2012

La-lalalala-Lasagne

Man siger at alt hjemmelavet mad smager bedst - det kunne måske have noget at gøre med at det er lavet fra bunden og at man derved ved at der er lagt kærlighed i det....

I den anden uge efter jeg var begyndt på kokkeskolen sprang jeg ud i en bechamelsauce og fandt en rigtig god og let opskrift på nettet. Den blev så god at jeg tog mig selv i at smage den lidt rigeligt til ;)


  • Smør
  • Mel
  • Mælk
  • Salt
  • Peber
  • Muskatnød
  • Parmesan ost

Smelt smørret i en lille gryde, rør melet i og tilsæt mælken lidt efter lidt til saucen har en passende konsistens. Smag til med salt-peber og muskatnød.
Du kan også tilsætte lidt revet parmesan ost, men pas på den ikke bliver for tyk.

Jeg gav den en god omgang parmesan ost men brugte også skummetmælk så der var ingen farer for at saucen blev for tyk....












Denne opskrift kan også sagten fungere hvis man er fedtforskrækket eller på kur efter julen.
Ved ikke at bruge smør eller parmesan kan man sagtens få en lækker cremet sovs ud af skummetmælk jævnet med mel. Her er det dog rigtig vigtig at smage den godt til men ellers fungere det faktisk fint.

Derudover kan man tilføje grøntsager såsom gulerødder og porre i kødsaucen.

Så er det tv-spise tid nam.....nam...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar