Igår lavede jeg sund brunch til mig selv og startede dagen med fashion magasins og kaffe i sengen -
Senere, inden jeg skulle til søndags middag hos en veninde lavede jeg græskær muffins med ahornflødeskum
Ingredienser
12 muffins
75 g fuldkornshvede, emmer eller spelt
1 tsk. knust fennikelfrø
½ tsk. knust stjerneanis 75 g, hakket nødder
75 g smør
150 g, groft revet hokkaido
2 æg
2 tsk. bagepulver
1 tsk, revet ingefær
½ tsk. havsalt
125 g hvedemel
Revet skal af 1 citron
100 g rørsukker
1 tsk. knust spidskommen
1 dl mælk
Opskrift fra Aarstiderne
Se her
Har derudover tilføjet en lille håndfuld friske salvieblade, fordoblet mængden af krydderier, og udskiftet appelsin med citronskal.
Rør det bløde smør med reven græskarkød, nødder, æg, appelsinskal og mælk grundigt sammen i en skål. Bland de to slags mel med rørsukker, bagepulver, ingefær, mortede krydderier samt salvie og salt. Rør
melmixet i græskar massen, lidt ad gangen med en si. Når melet er tilsat, bør du have en lind dej, som dufter herligt af citron og varme krydderier. Fordel dejen i 12 muffins papirforme med en ske. Dejen skal kun stå ¾ op i formen, de hæver resten. Bages i ca. 30 minutter i ovnen ved 180 grader. Afkøl på bagerist og nyd lune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar