Arkiv

29. okt. 2013

Efterårs farver


Elsker efterår, skønne farver og gode grunde til at gå lange ture i skoven. Græskar er på mode herhjemme, og har lavet en masse forskelligt med denne grønsag .


Squash suppe

Ingredienser 
4 couverter

½ Butternut squash
50 g smør
En håndfuld salvie blade
1 lille fintsnittet skalotteløg
Tilsæt vand så det dækker græskarret 
½ chili

Brun smørret med salviebladene. Sauter græskarret og løget i den brune smør. Tilsæt vand så det dækker græskarret og lad det koge mørt. Blendes til sidst med en stavblender og tilsæt den halve chili.


Rød karry med Hokaido græskar og torsk

Ingredienser
3 couverter

3/4 Hokaido græskar 
2-3 fed hvidløg
1½ spsk. kokosolie 
1½ spsk. rød karry
1 dåse kokosmælk
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. revet ingefær
3 torske fileter 

200 g Jasmin ris

Sæt ris over som det første. Sauter græskar, hvidløg i kokosolien i en wok. Tilsæt den røde karry og lad den brænde af. Tilsæt kokosmælken og rør den ud i sovsen. Tilsæt herefter dåsen med de hakkede tomater og den revet ingefær. Lad den røde karry simre til de tilsatte troskefiletter er færdige.

200g ris kommes i en gryde med 3½ dl koldt vand og salt. Kogepladen sættes på højest og når vandet koger slukker du for kogepladen og lader den stå på en kold kogeplade i 5 min. Derefter kommes gryden på den kogeplade du startede med at bruge og står der i yderligere 7 min. Her efter skal den stå og trække på et koldt underlag. 
OBS - dette afhænger af kogeplade. Jeg bruger el kogeplader så derfor holder de på varmen ret længe.      

Ingen kommentarer:

Send en kommentar