Arkiv

19. mar. 2016

Bagt avocado med æg


Første gang jeg prøvede bagt avocado skulle jeg altså lige vende mig til det. Men her anden gang er jeg altså hooked! Ved varmebehandlingen udvikler den smag hen af artiskok. Den bliver også en anelse søder hvilket kalder på endnu mere syre en hvis den var rå.

Som i nok har luret er jeg tosset med hampefrø i madlavningen og avocadoen og hamp er et match made in heaven efter min mening. Så den fik ikke for lidt med denne sunde urt!

Bagt avocado med æg

Forvarm ovnen til 200 C

Hamp pesto:

1 1/2 dl hampefrøolie
Saft og skal af en citron
1 stort hvidløg
1 håndfuld kruspersille
1/2 dl mandler

Hak først persillen groft, tag en morter frem og stød persillen med et finthakket hvidløg. 
Tilsæt olien, citron skal og citron saft og finthakkede mandler og rør rundt.

Bagt avocado:

1 avocado
2 æg medium

Skær avocadoen over og skær hullet lidt større så et medium æg kan være nede i. Dette kommer til at svine så prøv at dryppe lidt af viden af på en rist.

Stil dem så de ikke vælter midt i ovnen evt. ved brug af salt eller linser eller som jeg i cocotte hvor de lige kan være.

De skal cirka have 20 min. men tjek undervejs.

Til sidst dryssede jeg lidt mere hampefrøolie og hampefrø over. 






1 kommentar:

  1. Det lyder som en vildt lækker ret! Elsker avokado og de gode ting, som følger med ved at spise dem bl.a. det høje indhold af k-vitamin! :D

    SvarSlet