Franske fagudtryk
Køkkenet
- Køkken = Cuisine
- Køkkenchef = Chef
de Cuisine
- Souschef = Sous-Chef
- Kok = Cuisinier
- Bager = Boulanger
- Slagter = Boucher
- Kokkelærling = Apprenti de
cuisine
Restauranten
- Overtjener = Maître
d`hôtel
- Tjener = Garçon
- Tjenerlærling = Garçon
apprenti
Spisekortet
- Måltid = Repas
- Spisekort = Carte du jour
- Morgenmåltid = Petit
déjeunere
- Frokost = Déjeunere
- Middag = Diner
- Aften = Souper
- Efter spisekortet = À la carte
- Kold anretning = Plat froid
- Varm anretning = Plat chaud
- Forret = Hors-d‘oeuvre
- Klar suppe = Consommé
- Suppe = Potage
- Legeret suppe = Potage lié
- Fisk = Poisson
- Mellemret = Entrée
- Steg = Rôti
- Grøntsags ret = Légumes
- Ost = Fromage
- Is = Glace
Ingen kommentarer:
Send en kommentar