Dagen efter var rent afslapning, sov til kl. 14 og omkring middagstid stod den på æbleskiver med mor -
Ca. 30 stk. afhænger af størrelsen på æbleskivepanden
250 g mel
125 g smeltet smør
31/4 dl lunkent mælk
3 æggeblommer
3 æggehvider
1 tskf. salt (5 g)
½ tskf. kardemomme (11/4 g)
2 tskf. bagepulver (10 g)
Skalden af 1 citron
Mælk og ggeblommer, blandes, mel, salt, kardemomme, bagepulver og den revne citronskal tilsætttes, hvorefter det smeltede fedtstof røres i. Dette piskes grundigt sammen til en ensartet dej, hvorefter de stiftpiskede hvider forsigtigt blandes i. Lad dejen hvile 4-5 min. før æbleskiverne bages lysebrune i en æbleskivepande. Serveres med flormelis og syltetøj.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar