Arkiv

9. okt. 2013

Blog indlæg nr. 100 :D

Dette oplæg fejres med min første hjemmelavet hyldbær saft med citronverbena, indenfor i regnvejret med Norah Jones i baggrunden -

Æblerne fandt jeg nedfaldet på min lejeforenings parkeringsplads -

Varm hyldebær saft med citronverbena

Ingredienser
til 2 små glas

150 g hyldebær
1 lille æble
75 g rørsukker
En lille håndfuld citronverbena
1,5 dl vand
Saft af ½ citron

Fjern de tykke grene omkring hyldebær skærmene. Tag kernehuset ud af æblerne og skær dem i grove stykker. Kom hyldebærerne og æblet i en gryde med vand og citronverbena og kog det i 15 min. Gør et dørslag eller en si med et vådt klæde i klar. Når hylden har kogt færdig sigtes de gennem klædet brug en ske og til sidst håndkraften til at vride det sidste saft ud. Kog saften op med sukkeret og citronen til sukkeret er smeltet. 

NB! - den halve citron bruges til at vaske hænderne med da de efter sådan en tur er rimelig røde eller snarer blålige. Det virker genialt ;)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar